STRESSHANTERING | LEDARSKAP | COACHING | TEAMUTVECKLING | MENTAL TRÄNING

BALANS I LIVET

Balans

För att göra förändringar i vardagen eller om det gäller att hantera stress så krävs det framförallt en vilja att göra dessa förändringar. Du skall bryta gamla vanor och lägga in nya vilket inte är lätt alla gånger. Framförallt gäller det att kunna ta det första steget när motståndet är som störst. Detta kräver lite extra energi. Lika väl som när rymdfärjan skall starta så krävs det mest energi i början när lufttrycket d.v.s.motståndet är som störst.
 
Om du och din kropp inte har den energin som krävs så blir det svårt att gör dessa förändringar eller lägga  till vanor som för dig mot nya mål. Hur kan du stå emot de påfrestningar som kroppen utsätts för under t.ex. stress eller när du skall prestera något utöver det vanliga?
 
Våra fyra energikällor är de Fysiska, Mentala, Emotionella och Själsliga. Om någon av dessa går på reserven gäller det att fylla på ny energi. Även om du är i bra fysisk form så kanske du behöver hitta vägar för att stärka det mentala eller själsliga.

Fysiska: Kost - Sömn – Motion - Vila

Hur är dina kostvanor - Matar du kroppen med rätt bränsle d.v.s. med sund kost, som gör att kroppen kan stå emot t.ex. infektioner och utmaningar - Får jag den återhämtningen jag behöver?

Mentala: Hantera misstag – Feedback - Sätta gränser – Självbild – Stress – Tankar - Inre dialog

Hur är din mentala styrka - Hur gör du när det inte blir som du tänkt dig - Vad fokuserar du på - Vilka tankar styr dig i vardagen -Hur talar du till dig själv - Hur hanterar du misstag - Har du svårt att säga nej - Vad är dina valda sanningar

" Energy Flows Where Attention Goes"

Emotionella:Tankar – Känslor – Tillstånd – Beteenden

När vi bryter benet eller slår oss så vet vi hur vi skall göra. Vi gipsar benet eller tvättar såret och lägger på ett plåster - Men hur läker du dina emotionella sår -Hur gör vi för att läka och bli emotionellt starka -Petar du på din emotionella sårskorpa så ärret aldrig går bort - Hur tar du ansvar för dina känslor? 

Själsliga: Mening och syfte - Vad vill Jag – Passion – Inspiration - Närvaro - Kärlek till mig själv

Hur ofta ger du dig själv tid, stannar upp och frågar - Vad vill Jag - Vad drömmer jag om - Vad brinner jag för- Vad gör mig glad - När är jag lycklig - Hur får jag tid för det jag tycker om - Hur kan jag öka min medvetenhet. Med andra ord - hur är det inombords och mitt inre klimat? 

 

Att få hjälp med dessa frågeställningar är det som jag vill hjälpa dig med. Det kan vara lättare många gånger att ha ett oberoende stöd på vägen där du får klarhet om dig själv för att må bra.

Anledningen till mina samtal med Mats var ursprungligen för att jag hade problem med sömnen. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig eller hur mycket någon på andra sidan Atlanten kunde hjälpa… Redan efter första samtalet insåg jag – inte bara Mats breda kompetens och mental power, men även mina egna krafter. Något som Mats hjälpt mig lyfta fram i mitt undermedvetna. Idag samtalar jag och Mats om allt från framtiden och karriär till mental och psykisk hälsa. Det är få personer som jag känner mig så bekväm att prata med. Två tummar upp! Simon, Avgångselev på New York Film Academy. New York

Kom i kontakt

Hör gärna av dig med dina frågor, fyll i formuläret nedan.