FÖRÄNDRINGENS NATUR

Den kända grekiska filosofen Heraclitius sa ”De enda som är konstant i livet är förändring. Vi kan inte kliva ner i samma flod två gånger, vattnet framför mina ögon är inte samma vatten från ett ögonblick till ett annat.” Detta beror på att floden ständigt förändras. Men förändringar kan vara utmanande oavsett om det är forsen på vandringen under semestern eller i vardagen. Om det är på eget initiativ eller om den är påtvingad av olika omständigheter.

Förändringar kan även vara svåra att genomföra? Oavsett om det är privat eller inom företag och organisationer. Endast 30% av alla förändringsinitiativ går hela vägen i mål.  - *McKinsey. Förändring är även en del psykologi där vissa kriterier måste uppfyllas för att ändra beteenden och för att lyckas. Förmågan att utveckla och kombinera kunskap, kompetens och s.k. rätt mindset.

Saken med just förändringar är att det tvingar oss ut ur vår komfortzon, som vi alla hanterar olika. Men som samtidigt är en möjlighet för lärande och att växa. Men all förändring måste börja hos oss själva, det som är lättast att påverka. För när det oväntade händer så räcker kanske inte våra kompetenser och våra ambitioner, utan vår mentala kapacitet spelar en allt större roll hur vi klarar att prestera och hantera vardagens utmaningar, både ensam och i grupp. Medvetenhet om varför, hitta motivationen och skaffa kunskap är en bra början för att ha förmågan att förändra.

Detta är vad vill hjälpa er med. Under hösten 2022 erbjuder Mats Venndahl från Venndahl Speaking Partner och Bone Muscle Brain i Rättvik åter en fyrparts serie och introduktion i personlig utveckling, stresshantering, mental träning och grupputveckling med syfte att hjälpa er i ert förändringsarbete.

Serien omfattar antingen 4 korta föreläsningar på ca 1 h, lämpade som frukostmöten eller de som passar er organisation just nu. Eller fördjupade utbildningar och workshops som även kompletteras med teori och metoder inom förändringsledning.

Målet är att det skall leda till kraftfulla positiva förändringar för din personliga tillväxt, din organisation, din personal och gemenskapen i teamen. Samt att du skall få en ökad förståelsen och ökad kunskap om självledarskap, stress, mentalträning och hur vi bygger framgångsrika team. Programmen erbjuds sedan som interna utbildningar inom respektive område. Samt nya insikter till förändring, nyfikenhet och starkare mindset.

SHARK ATTACK

Att gäddor kan lura i vassen känner vi till. När vi inte minst anar det så dyker det upp och anfaller. Samtidigt som solen går ner bakom Sjöbloms dass.
Visa fler