GARDENER

Om jag för en stund skulle utmana mina egna sanningar och hur jag upplever situationen just nu. Inte för att det behöver vara sant, men ändå för att se om jag kan tänka annorlunda.

Om det var så, att t.ex min upplevda stress inte kommer ifrån omgivningen, utan istället hur jag väljer att tänka om situationen som avgör hur jag ser och känner. Vad skulle hända då? Vad skulle vara annorlunda? 

Om det var så, att om jag slutade fundera på vad andra tycker om mig, och istället fundera vad jag tycker om mig själv. Vad hade jag gjort då? Vad hade varit roligt att göra? Vad hade jag slutat med?

Om det var så, att om jag inte la energi på mina egna funderingarna runt yttre faktorer, vad chefen säger eller mina kollegor, vad andra har sagt och gjort. Att jag hade förmågan att släppa och prioritera det jag kan påverka. Vad skulle hända då? Att situationerna endast är en situation, inget mer. Inte personligt så länge jag inte gör den personlig.

Om det var så, att jag tänkte på hur jag vill ha det och vem jag vill vara. Vad skulle jag göra annorlunda idag? Att vara öppen och nyfiken på vad som är möjligt och inte det som hindrar mig.

Om det var så, att jag kunde välja att jag inte kan bli varken kränkt eller dömd. Jag slutade helt enkelt leta efter saker som upprör mig. Utan endast blir oberoende nyfiken på hur personen ser på saken.

Om det var så, att jag kunde säga nej varje dag, vad krävs av mig då?

Om det var så, att jag har förmågan att så fort jag glider ifrån det som händer just nu, så kan jag bli medveten om det, och åter komma tillbaka till det jag har framför mig. Som att gräva i trädgårdslandet eller snickra på huset. Att bara slå i nästa spik eller plantera nästa planta. Inte fundera på vad händer om nästa spik blir sned eller om växten kommer att vissna.

Men när dagen är slut så har jag kommit en bit på vägen med rabatten i min egen interna trädgård där jag endast har de växter jag själv vill, men utan ogräs. 

BESLUT

"Agera eller inte agera det är frågan"
Visa fler