GRÄVA DÄR JAG STÅR

Nyårslöften ligger inte för mig. Men att gräva där jag står är en bra utgångspunkt

Så var det dags att så nya frön. Men att avge nya löften ligger inte för mig. Däremot kan jag se till att jorden är tillräckligt bördig för att fröna skall kunna gro och att rätt gröda växer upp. För vem gillar att rensa ogräs? Oavsett eget eller andras. Visa tider behöver marken vila, då jag underhåller, vårdar och reparerar. Vissa tider krävs tålamodet innan skördetid. Ibland är vädret gynnsamt och ibland är det inte, då jag måste vara flexibel, anpassningsbar, och med ett öppet sinne möta det oväntade eller oönskade.
Så vad skall jag så 2022? Vad har jag lärt mig? Vad är jag tacksam över? Vilken gröda kommer jag behöva? Vad kommer jag inte lägga på min jord som skadar grödan? Men framför allt, gräver jag i rätt jord? 


GOTT NYTT ÅR!

DU TAPPADE EN GRAAN!

Granen är vårt mest värdefullaste träd. Ett antal arter är även väldigt beroende av just granen för dess överlevnad. Du kanske inte har svampar och lava som växer på dig men det finns säkert en del andra arter som tycker du värdefull.

ON TRACK

Bättre en jobbig väg i rätt riktning än en lätt väg i fel.

SHARK ATTACK

Att gäddor kan lura i vassen känner vi till. När vi inte minst anar det så dyker det upp och anfaller. Samtidigt som solen går ner bakom Sjöbloms dass.
Visa fler