KUL

Men det gick ju bra på träningen? Inte sällan händer det något inom oss när det verkligen gäller. Händer något när allt ljus riktas mot oss. Ljuset som får oss att känna oss betraktade och kanske bedömda. Rädda vad andra skall tycka.

Handbollen har visat det de sista dagarna. Eller Rättviks bandy som tappade en 4-1 ledning i veckan, en bit in i andra halvlek. En del har förmågan att hitta det bästa inom sig i stundens allvar,hos andra dyker hjärnspöket upp och vi blir sämre. Även under kriser ser vi detta. När fokus snarare ligger på att inte förlora, att säkra hem, än att vilja vinna. Vi är helt plötsligt inte i nuet, utan matchen är redan klar i skallen. Cigarren är tänd. Eller bilder av det som inte vi vill skall hända.
Kanske även när vi sätter vårt egenvärde och är beroende av resultatet, som skapar spänningar i kroppen när vi försöker och vill för mycket. Eller när vi är vår prestation och vi säger saker till oss som hindrar oss att prestera som bäst. 
Kanske just därför vi säger "Gå ut och ha kul!" För just då är vi som bäst. Kanske därför Kalle Zachari i tv serien ”Hjälp vi har köpt bondgård” ofta utropar KUL!! på Brittas alla idéer.

Boken ” The Mindful Athlete” av George Mumford är bra om du är intresserad av vikten av just närvaron och rätt fokus.


DU TAPPADE EN GRAAN!

Granen är vårt mest värdefullaste träd. Ett antal arter är även väldigt beroende av just granen för dess överlevnad. Du kanske inte har svampar och lava som växer på dig men det finns säkert en del andra arter som tycker du värdefull.

ON TRACK

Bättre en jobbig väg i rätt riktning än en lätt väg i fel.

SHARK ATTACK

Att gäddor kan lura i vassen känner vi till. När vi inte minst anar det så dyker det upp och anfaller. Samtidigt som solen går ner bakom Sjöbloms dass.
Visa fler