MENING OM MENING

Om du skulle skriva en mening som visar dig vägen, hur skulle den se ut?

Du som har läst boken Man's Search for Meaning av Viktor Frankl förstår kanske vad jag kommer att skriva när jag nämner order mening.

I avsaknad av just mening och syfte och det som som känns meningsfullt, kan det vara svårt att hitta den rätta energin och motivationen i vardagen. Kanske är det de upparbetade vanorna och omständigheter som styr mig istället. Där jag reagerar, parerar och anpassar mig så gott jag kan. Där tankarna om dåtid och framtid upptar min tid, för hitta känslan av kontroll och trygghet. Dessa tankar som endast utspelas i nuet och endast där, men styr mitt välbefinnande och mina val.

Men om du skulle ta en stund för dig själv så här lagom inför jul. En stund utan yttre distraktioner som pockar på din uppmärksamhet, och skriva ner just en mening vem du är och vad du står för. Din egen personliga filosofi som belyser dina värderingar, vad som är viktigt och vilka egenskaper du vill besitta.

En mening som du nästan kan säga i sömnen, i ett kort möte med en ny bekantskap eller inför ett svårt samtal, men som guidar och hjälper dig i vardagen. Då behövs kanske inga råd eller nyårslöften, utan snarare en inre glöd som lyser upp på vägen.
När vi hittar det som känns meningsfullt är det lättare att göra medvetna val ifrån en lugnare plats, baserat på vad som är viktigt, rätt och riktigt, just när det blåser som mest.

DU TAPPADE EN GRAAN!

Granen är vårt mest värdefullaste träd. Ett antal arter är även väldigt beroende av just granen för dess överlevnad. Du kanske inte har svampar och lava som växer på dig men det finns säkert en del andra arter som tycker du värdefull.

ON TRACK

Bättre en jobbig väg i rätt riktning än en lätt väg i fel.

SHARK ATTACK

Att gäddor kan lura i vassen känner vi till. När vi inte minst anar det så dyker det upp och anfaller. Samtidigt som solen går ner bakom Sjöbloms dass.
Visa fler