ALLA AVSNITT

PS PODDEN 2018

Under 2018 har jag får möjlighet att medverka i PS Podden med Marcus Birro. Ämnena har varit allt ifrån stress och mentalträning till ledarskap, coaching och organisationer. Här har du samtliga avsnitt och hoppas att det kan ge dig lite funderingar och nya insikter på vägen. Ett stort tack till Marcus och Mikael Gullström på PS Podden.

1. Hur mycket av vår förmåga använder vi egentligen? Varför fastnar vi i nedbrytande vanor? Varför gör vi en sak som vi vet är fel och varför upprepar vi gärna misstag om och om igen? Hur mycket av vår egen förmåga är egentligen vår egen? Händer det goda saker om vi vågar lämna över makten över våra egna liv eller är det det bara religiöst flum? Hur stark är vanans makt? Är det verkligen så att vi endast lever en bråkdel av våra liv och finns det övningar vi kan göra för att påverka vårt tänkande och därmed också vårt mående?

https://play.acast.com/s/ps-podden/matsvenndahloppnarnyarum

2.Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern.är lediga i runda slängar två månader varje år. Ändå talas det om att komma tillbaka till jobbet genom en mjukstart.

https://www.acast.com/ps-podden/backtowork-rivstartellermjukstart-

3. Den här veckan talar han om hur allt ledarskap ständigt är i rörelse. Ledarskap är en levande organism som hela tiden förändras, vilket så klart ställer höga krav på alla former av näringsidkare, både gamla och nya. Hör hur Venndahl ger konkreta tips och råd om hur man bör agera som både chef och anställd och lyssna på när han berättar hur dynamiken i ett företag är lätt att känna igen och upprepar sig oavsett vilken bransch det handlar om. Det blir också snack om hur man som enskild människa kan förändra sitt tankesätt när det känns som om man kört fast, både yrkesmässigt och privat.

https://play.acast.com/s/ps-podden/14.ledarskapochformaganattforandraettbeteende

4 Den tredje av fyra temaavsnitt med coach Mats Venndahl blir samtalet extra personligt. Det handlar om ledarskap ur tre olika perspektiv. Dels ur arbetstagarens perspektiv. Hur rör man sig i samma riktning som förändringen när man är rädd för vad förändringen ska innebära? Det andra perspektivet är chefens. Går det ens att styra över en förändringsvåg? Kan man leda en skuta om vinden blåser vart den vill?Det tredje perspektivets är ett mer jordnära, nämligen det egna livets ständiga förändring. Hur rör man sig i denna förändring? 

https://play.acast.com/s/ps-podden/18.ledarskapurtreolikaperspektiv

 

DU TAPPADE EN GRAAN!

Granen är vårt mest värdefullaste träd. Ett antal arter är även väldigt beroende av just granen för dess överlevnad. Du kanske inte har svampar och lava som växer på dig men det finns säkert en del andra arter som tycker du värdefull.

ON TRACK

Bättre en jobbig väg i rätt riktning än en lätt väg i fel.

SHARK ATTACK

Att gäddor kan lura i vassen känner vi till. När vi inte minst anar det så dyker det upp och anfaller. Samtidigt som solen går ner bakom Sjöbloms dass.
Visa fler