stress

Sweet Dreams

Drömde du något i natt? Kommer du ihåg vad du drömde? Var det att du körde bil, gick naken på staden eller var du jagad? Många av oss drömmer oftare än andra. Jag är ingen drömtydare, men ofta är det så att när det händer mycket i våra liv så drömmer vi mycket. Något i vårt undermedvetna vill kanske säga oss något.

Många av oss har även drömmar i verkliga livet som att lyckas med företaget eller något annat som vi vill förverkliga. Frågan är bara om du är beredd? Beredd att betala priset och de uppoffringar du behöver göra för att förvekliga din dröm? För du vet att du måste göra uppoffringar för att leva din dröm. Är uppoffring att ge upp något? Nej, kanske inte, för du kanske får något mycket bättre istället genom att välja bort något för att skapa utrymme för något annat. När du gör detta och bestämmer dig så börjar en intern process som blir svår att stoppa. Du bara vet.

Många framgångsrika idrottsmän bara vet att – ”idag kan ingen slå mig”,” idag kommer jag vinna.”Jag vet att jag kommer nå mitt mål, vet bara inte när.

Drömmen är i vårt undermedvetna medan det medvetna sover, men vet kroppen skillnad mellan drömmar och verklighet? När vi sover så är drömmen verklig tills vi vaknar. Först då blir vi medvetna om det. I vardagen så skapar vi våra upplevelser via våra tankar och de är olika för oss alla. Så vad är verklighet då? Det är något att fundera över när vi t.ex. har konflikter. Vi ser saker olika helt enkelt:

Likadant är det när vi upplever FLOW, när allt bara stämmer fast vi inte är medvetna om det.Så fort vårt medvetna inser detta så försvinner det. Vi vaknar upp. Därför kan vi inte tvinga oss in i FLOW, på samma sätt som vi inte kan tvinga oss att sova. Det bara sker.

När vi är i FLOW så behövs inga tekniker eller strategier, vi bara är och det kommer inifrån. Vi tänker helt klart och allt känns enkelt. Vi forcerar inte, tvingar eller stressar inte fram något.

Så när du vaknar upp på morgonen nästa gång, ställ dig dessa frågor:

Vad gjorde jag i drömmen?

Vad upplevde jag?

Hur mådde jag när jag vaknade?

Vad lärde jag mig av drömmen?

Vill den säga mig något?

 Vad skulle hände om du även ställde dessa frågor i vardagen? Hur kan jag leva min dröm?

 All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them – Walt Disney

 Mats

Visa fler