STRESSHANTERING | LEDARSKAP | COACHING | TEAMUTVECKLING | MENTAL TRÄNING

VÄX MED COACHING

Coaching

Unika program där vi tillmötesgår individens eller företagets behov. Det kan gälla allt ifrån att nå ett tydligt mål till att möta andra utmaningar i vardagen. Att hjälpa ledare och medarbetare under förändringar, att nå företagets och individens mål som för tillfället ser svåra ut. Det kan avse t.ex att hitta nytt arbete och omställningar, tala inför grupp eller andra sociala utmaningar. Att bli medveten om hur vi skapar våra egna upplevelser via våra tankemönster kan göra att vi ser vardagen och dess utmaningar med ökad förståelse acceptans och glädje.

Coaching via Teams eller Zoom är naturligtvis möjligt. Mer information längre ner.

Executive Coaching

Som ledare är du oftast ensam i din roll. Dagligen skall du ta beslut som påverkar dig själv och andra människor. Individen är den viktigaste källan för framgång i en organisation i dag, och rollen som ledare är bl.a att ta fram det bästa av varje individ. Att som ledare vara medveten om hur vi själva fungerar är där vi börjar. Medveten av hur våra tankar och upplevelser påverkar våra beteenden, vår kommunikation och förmåga att ta rätt beslut. Att då ha ett oberoende stöd där du kan bolla dina tankar och funderingar och samtidigt bli utmanad har visat sig ge oanade effekter på förmågan att leda och därmed nå bättre resultat.

Vi följs åt under ett halvår eller mer där jag coachar, peppar och utmanar dig på vägen mot bättre välbefinnande, mindre stress och bättre resultat men utan så mycket strategier eller tekniker. Fokus är på dig och dina behov, funderingar och önskemål.

Business Coaching

Vänder sig till företag och dess medarbetare och grupper. Programmets syfte och mål är att vara en stödjande funktion i individens yrkesmässiga frågeställningar och mål. Vi berör individens kommunikation, tankar, tillstånd och hur vi når våra mål för att få ett bättre välbefinnande. Att som medarbetare få tillgång till ett bollplank som tar fram allas fulla potential, på samma sätt som de stora idrottsstjärnorna och ledarna, har visat sig ge mycket positiva och långsiktiga resultat. Vad skulle skillnaden bli för er om ni fick denna möjlighet?

 

Idrotts Coaching med Mentalträning

Hur mycket tid lägger du på att träna din fysiska förmåga och hur mycket tid tränar du ditt sinne och mindset ? När det gäller så är 80% mentalt. Men händer det det att......                                                                                       

.....du är nervös inför tävling?
.....du rädd för att misslyckas?
.....att du beroende av ditt resultat?

Det är ibland lätt att fokusera på det du inte vill skall hända eller att skylla på omständigheterna, under en match eller efter ett dåligt resultat. Det kan vara domaren, vädret eller motståndaren. Men du vet också att ditt tillstånd och närvaro i stunden är avgörande för resultatet. Insikten om vad som påverkar dig för att prestera bra är det som avgör om du blir vinnare eller förlorare. 

Tillsammans tittar vi på de faktorer som hindrar dig att prestera optimalt. Målet är att få dig att prestera trots stress, oro eller nervositet. Faktorer som egentligen inte är onaturligt eller farligt. För när vi omfamnar dessa känslor och är i stunden, då kommer ofta resultatet av sig själv. Det vi kallar för "Flow State" eller vara i den s.k Zonen.

Vägen dit kan vara alltifrån teoretisk kunskap om prestationspsykologi till övningar i närvaro och avslappning. Men även hitta balansen mellan kraven och din förmåga, självkänslan, attityder och mål.

Online Coaching

Avstånd, tid eller andra hinder gör att fysiska möten kan vara svåra att genomföra alla gånger. Därför är telefonin med verktyg som Teams eller Zoom ett utmärkt sätt att få möjlighet till coaching. Oavsett var du eller jag befinner oss i världen så har du alltid en backup via din egen coach, bra eller hur!

Alltifrån verksamhetscoaching i ledningsgruppen till kortare behovsbaserade och situationsanpassade individuella samtal.

Inledande samtalen är längre samtal, som de vanliga coaching programmen. Men därefter finns det naturligtvis möjlig att efter behov, få kortare samtal när det dyker upp något i din vardag som du snabbt behöver hjälp med. Det kan vara inför ett uppdrag på arbetet, en situation där du behöver prestera lite extra eller när du fastnat och behöver ett oberoende bollplank. Du kan se som den gamla "SOS" knappen som fanns i telefonkiosken förr, för er som var med då.

 

Ett stort tack till Mats, för tips och råd för att kunna hålla fokus under en lång tävling och även för att kunna njuta av upplevelsen och den resa jag gjorde. Han hjälpte mig att släppa mina negativa tankar och acceptera att jag inte kontrollera något annat än mig själv. Vilket hjälpte mig mycket runt tävlingen. Danielle, EM Guld i frisyr, yrkes EM 2014
För mig har det varit ett stort stöd att prata med Mats. Som nybliven VD med stora utmaningar har jag fått till mig tänkvärda och handfasta råd och insikter. Jag är glad för det och känner mig tryggare. Och säkert min personal. Kommer säkert att återkomma till Mats vid tillfälle. Elisabeth, Jumperfabriken
Mats har varit en del av min utveckling som ledare. Många samtal med sanningar som vi tagit hål på, de öppna frågorna och insikterna som tagit mig vidare i livet. Mats har ett sätt att coacha som innefattar både allvar och humor, konkreta råd och tips, alltid med ärlighet och med målbilden i fokus vilket har hjälp mig fram i min karriär. Susanne, Clas Ohlson

Kom i kontakt

Hör gärna av dig med dina frågor, fyll i formuläret nedan.