STRESSHANTERING | LEDARSKAP | COACHING | TEAMUTVECKLING | MENTAL TRÄNING

MENTAL TRÄNING

Mental träning

”Hjärnans jobb är att skanna världen och se vad som är farligt - men du kan inte låta hjärnan få för mycket kontroll. Din hjärna är undervärderad, underutnyttjad, underprogrammerad. Om du inte tränar din hjärnans programvara, kommer hjärnans naturliga reaktion att vinna. Du måste rensa ditt sinne så att din hjärna inte vinner. Så att din naturliga kamp eller flyktreaktion inte tar över.”

Dagligen ställs vi inför utmaningar på arbetet, hemma eller i andra situationer när vi skall prestera något utöver det vanliga. Alla vet att när det kommer till ett avgörande ögonblick eller när det oväntade händer är det oftast den som har den mentala styrkan och vårt s.k "Mindset" som klarar av situationen bäst. Detta gäller oavsett om det är OS-guld som står på spel, att tala inför en grupp människor, klara av press i skolan eller på arbetet.

Med andra ord – mental träning är inte bara något för elitidrottare. Mental träning är till för alla såväl gammal som ung, individ som team, chef som medarbetare. Att utvecklas mentalt är att bl.a reflektera över vad som hänt och att snabbt lära sig av misstagen för att sedan gå vidare. 

Många unga upplever idag stor press och stress vilket gör att psykisk ohälsa kryper ner i åldrarna. Att träna mental styrka kan vara en komponent för att just hantera stress och för att klara av kraven oavsett vem som ställer dem.

I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. Twenty-six times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over again in my life. And that is why I succeed. Michael Jordan

Kom i kontakt

Hör gärna av dig med dina frågor, fyll i formuläret nedan.